onsdag 21. mai 2008

"Andy" møter Ulf Ekman

Her er en Livets Ord kritiker som får et hyggelig møte med Ulf Ekman:

"Andy" 14.05.08:

Jag var en del av Livets Ord under den tid som troligen var den värsta i LO´s historia. Whaleys fick härja fritt under en tid, och alla människor hade demoner i sig som skulle spys upp. Jag har respekt för de som säger att de fortfarande lider pga det som skedde då, och även de som av andra orsaker fått livet förändrat pga sin tid i Livets Ord.

"Andy" 12.05.08

När mötet närmade sig slutet sökte jag mig närmare platsen där predikanterna satt. Beväpnad med de två böcker jag översatt, Åge Åleskjærs "Fullständig frihet" och min väns bibelstudiehäfte "Nåd över nåd", gick jag resolut mot Ulf Ekman när mötet var över. Jag presenterade mig med namn, men kanske det var när jag sa "Andy" han förstod vem som talade med honom. ;) Det var mycket roligt att äntligen stå öga till öga med den man jag i så många år skrivit till och om. När vi hade så begränsad tid som vi hade hinner man inte säga allt man har på hjärtat, men i korta ordalag sa jag att jag i många år önskat ha ett samtal med honom, att det inte finns något hat från min sida gentemot varken Livets Ord eller han själv. Han log så fint när jag sa detta, och jag såg på honom att det nog var svårt att tro det jag sade, något jag också bemärkte. Han skrattade gott då! Jag förstår att han var skeptisk m.t.p allt som skrivits om honom av underteckande...

...Ulf Ekman var vänlig på trots av den skepsis han framvisade gentemot mig, och jag sitter tillbaka med ett positivt intryck av mannen. Han är en människa som också har känslor, och givetvis är det inte alltid lika roligt för honom att ständigt missförstås och feltolkas. Jag ser fram emot det nästa mötet vi ska ha, och då hoppas jag vi kan sitta ned och ta en kopp kaffe tillsammans i trevliga omgivningar för att samtala med varandra om viktiga och djupa frågor.


Les hele historien og kommentarer her http://aletheia.se/2008/05/12/mitt-mote-med-ulf-ekman/