tirsdag 23. juni 2009

Den snille mannen som hisset opp Sverige

Hørte en fantastisk forkynnelse av Åke Green på lørdag. Mannen forkynte med en sikkerhet, myndighet og salvelse jeg nesten aldri har hørt maken til. Han er rolig, leser vel egentlig hele sin preken, men han har en autoritet i sin forkynnelse. Flere ungdommer kom på natten for å lage bråk, de fleste hater jo denne stille og avbalanserte mannen i Sverige. Han har stort sett bare reist i små grupper og småforsamlinger, men i 2003 hadde altså Herren talt til ham om å forkynne mot umoral og andre "abnormiteter". De fleste forkynnere var jo tause i dette temaet. Den enkle mannen ringte TV, Radio, Aviser, men ingen i massemedia kom. Han holdt så sin tale for den lille enkle menigheten sin på Öland. Imidlertid sendte han inn sitt skrevne manuskript til Ölandsposten og da var spetakkelet plutselig i gang. Media reagerte først og fremst på denne setningen:

-Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren. Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med detta kan man ägna sig åt.

Den eldre mannen ble dømt til 1 mnd fengsel, men senere frikjent. Fra småmenigheter bar det så til USA, California og der preken han i en rekke store forsamlinger. Han ble tatt fram under valgkampen. Rett og slett en utrolig historie. Alt dette leste jeg på Wikipedia.

På Lenningekonferensen kom han inn og talte direkte til mennesker. Flere opplevde dette som overnaturlig.
-Hadde noen andre enn Åke sagt det han sa ville jeg ikke tatt imot dette, men Åke kjenner ikke meg, sa en mann etter møtet.
Lørdag talte Åke Green om forskjellen mellom å være drevet av begjær og det å være drevet av Guds Ånd. Når man hører og ser Åke Green for man en følelse av denne mannen ikke engang kan slå ihjel en flue eller tråkke på en maur. Han virker til å være en snill og fornuftig mann med omsorg og medfølelse for mennesker. Historien om Åke Green og følgene av hans preken i 2003 er virkelig bemerkelsesverdig og kommer til å gå inn i historiebøkene.

Wikipedia artikkelen om Åke Green
http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85ke_Green

Hele hans preken fra 2003 skrevet ned:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/pingstpastor-ake-greens-predikan-i-sin-helhet-1.347576

<<AkeGreen2.jpg>>